OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2019. február 12., kedd 12:56

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. február 12., kedd (OS) - Sermer Ádám: Tarlós István az Orbán-kormány bűntársa az MTA szétverésében

    A Liberálisok elfogadhatatlannak tartják, hogy az Orbán-kormány az ellenzéki pártok, civil szervezetek, a független színházak és a CEU után most a kutatóintézetek ellehetetlenítésére, a budapesti tudományos élet szétverésére készül, Budapest első embere pedig néma cinkostársként asszisztál mindehhez. Ha Tarlós István főpolgármester valóban a budapestiek érdekét képviselné, most azért küzdene, hogy a kormány ne darálhassa be az MTA budapesti kutatóhálózatát, a főpolgármester ingerküszöbét azonban láthatóan a tudományos akadémia ügye sem érte el.

Sermer Ádám főpolgármester-jelölt az MTA-ért kiálló mai demonstráció előtt arra kérte a főpolgármestert, hogy tegye világossá, mi az álláspontja a tudományos akadémia megszállásával kapcsolatban. Mit gondol a tudományos élet korlátozásáról, a kutatók megalázásáról? Mit gondol arról, hogy több száz Budapesten dolgozó akadémikus jövője került veszélybe a magyar kormány önkényes ámokfutása miatt? - tette fel kérdéseit a főpolgármester-jelölt, aki elfogadhatatlannak tartja, hogy Budapest első embere a CEU után most a magyar tudósok elüldözését is tétlenül készül végignézni.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.