OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2019. február 12., kedd 17:05

Az Agrárminisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. február 12., kedd (OS) - A digitalizáció a mezőgazdaság 21. századi lehetősége.Létkérdés, hogy az agrárium digitális átalakulása minél hamarabb és zökkenőmentesen megtörténjen úgy, hogy a mezőgazdasági termelés egyszerre jövedelmező és környezeti szempontból fenntartható is legyen – fogalmazott a február 19-20-án rendezendő Precíziós Gazdálkodási és Agrárinformatikai Konferencia és Kiállítást beharangozó sajtótájékoztatón az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára.

    Feldman Zsolt a magas szinten automatizált Gyermelyi Zrt. telephelyén rendezett eseményen hangsúlyozta: a jövő technológiáinak használatához képzésre és tudásra van szükség, a magyar társadalom digitális világba való bevezetése kulcskérdés. A gazdaság és a társadalom digitalizációra való felkészítésében a kormányzat segítséget kíván nyújtani, ezért indította el a Digitális Jólét Programot.

Mint azt a mezőgazdaságért felelős államtitkár kifejtette, valamennyi ágazati szereplő bevonásával elkészült a Digitális Agrárstratégia. Ennek lényege, hogy a mezőgazdasági termelők a mindennapi munkájuk során mind szélesebb körben  használhassák az új technológiákat és az ezekhez kapcsolódó tudást. Ezért a képzés és a tudásátadás a következő évek központi kérdése lesz - mondta Feldman Zsolt. Mint fogalmazott, a digitális eszközök alkalmazása komplex tudást igényel. Egyszerre kell érteni például a térinformatikához, a gépészethez, a termesztéstechnológiához, és ezeket egyben kell tudni alkalmazni.

     Kiadó: Agrárminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.