OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2019. február 13., szerda 14:07

Szanyi Tibor EP-képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. február 13., szerda (OS) - Szanyi Tibor: Európa jövője a Szociális Pillér tényleges megerősítésén múlik

    Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén egy előzetes értékelő jelentés elfogadásával folytatta az európai integráció helyzetéről és perspektíváiról a minden uniós intézmény szintjén zajló politikai vitát, amelynek végén az EU tagállamok vezetői májusban a román soros elnökség által szervezett, Európa jövőjének szentelt rendkívüli csúcstalálkozón összegzik majd a közös gondolkodás eddigi eredményeit.

Szanyi Tibor, az MSZP alelnöke és EP-képviselője fontosnak tartotta, hogy ezúttal is részese legyen az EU jövőjét befolyásoló politikai munkának, aláhúzva, hogy Európát az utóbbi időben olyan belső, saját tagállamai részéről jelentkező kihívások érik, amelyek megválaszolásában az EP-nek, mint az Unió legfőbb, választott politikai testületének kezdeményező és iránymutató szerepet kell vállalni. Hozzászólásában az MSZP alelnöke hazai tapasztalataira támaszkodva emlékeztetett: "Az európai integráció újra-dinamizálásának esélyére – a nagy, globális gazdasági, társadalmi és környezeti kihívások mellett – ma fokozott veszélyt jelent az EU-ellenes nacionalizmus és populizmus térnyerése Európában, még egyes tagállami kormányok részéről is. Ennek kirívó példája az Orbán-kormány, amely az európai demokratikus értékeinket semmibe véve a migrációs politika, vagy a közös kül- és biztonságpolitika aláásásával immár provokatív módon gyengíti az EU működését."

     Kiadó: Szanyi Tibor EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.