2024. április 25. csütörtök

2019. február 14., csütörtök 14:21

Az Egyesület a Római Partért közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. február 14., csütörtök (OS) - Nyílt levél Bús Balázs polgármester úrnak

Eltűri a területen működő büféket, melyek nem rendelkeznek csatornával és zárt szivárgásmentes szennyvíztárolóval!
Szabad strandot kíván engedélyeztetni az emésztőgödrök és a csatornakivezetések között, figyelmen kívül hagyva, hogy semmilyen infrastruktúra ehhez nem áll rendelkezésre, mint pl. mosdók, zuhanyzók, WC-ék, stb., valamint azt a tényt, hogy a terület valószínűleg jelen pillanatban is fertőzött, fertőz! (Lásd: 2010, 2013, 2016 mérési eredmények, melyeket Önnek korábban átadtunk!)
Döntésével a családi házas övezetet, és az amúgy nyáron alapvetően túlterhelt Királyok útja - Nánási utat napi szinten akár több ezer/tízezer autó forgalmával, parkolásával terhelné meg!
Nem értjük Óbuda Önkormányzatát miért akadályozta meg a Fővárosi Önkormányzat és a Magyar Kormány szándékát a parton létesítendő védmű megépítésére vonatkozóan!
Miért tagadta meg a III. Kerületi Önkormányzat a tulajdonosi hozzájárulás kiadását a parton létesítendő védmű engedélyezési eljárásához?!
A vészkorszakban 1944-ben a területen található számtalan ingatlan Birtoklapjára az alábbi aljas bejegyzés került: "az ingatlan tulajdonosa zsidó"!
Tény, hogy nem csak a vészkorszakban voltak a 70 hektáron lévő ingatlantulajdonosok hátrányosan megkülönböztetve, szegregálva! Sajnálatosan ez a hátrányos megkülönböztetés mind a mai napig fennáll!

Kiadó: Egyesület a Római Partért