OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2019. február 14., csütörtök 14:21

Az Egyesület a Római Partért közleménye (3. rész)
    Budapest, 2019. február 14., csütörtök (OS) - Nyílt levél Bús Balázs polgármester úrnak

    1954-ben a területet leválasztották Budapest testéről azzal a homokkupaccal, amit a Nánási út – Királyok útján elhelyeztek, ezzel gyakorlatilag egyfajta gettóba zárva.

Kérdezzük Önt Tisztelt Polgármester Úr, mit kíván Ön és az Önkormányzat annak érdekében tenni, hogy a 70 hektáron lakó, vállalkozó, sportoló magyar állampolgárok végre biztonságban érezhessék magukat a dunai árvizek pusztításaival, és a fertőzésveszéllyel szemben?! Mikor lesznek végre egyenrangú tulajdonosok a Római-parton élők bármilyen más budapesti ingatlantulajdonossal?! Kinek és mi a baja az itt élőkkel?!

Mivel tudják megmagyarázni azt a tényt, hogy a beépítésre nem szánt, közpark besorolású Margitszigetet - amelynek állandó lakója nincs – 2002, 2006, 2010, és 2013-ban is közvetlen a Duna partélén épített ideiglenes védművel védték az árvizek kártételeitől. Ellenben a beépítésre szánt, üdülőövezet besorolású Római-part 70 ha területén élő cca. 2.000. lakost és ingatlanjaikat nem hajlandóak megvédeni a Duna partján építendő védművel?! Miért?!
Mikor épül meg végre 65 év után, a törvénynek megfelelően, a partra az elsőrendű fő árvízvédelmi védmű?!

     Kiadó: Egyesület a Római Partért

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.