OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2019. február 18., hétfő 09:36

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2019. február 18., hétfő (OS) - Botrányos a szigetszentmiklósi sáméhegyi feltárás -

    Mint ismert, Szigetszentmiklós Önkormányzata továbblépne a szigetszentmiklósi M0-ás autópályától északra elterülő Sáméhegy feltárása érdekében. A területet az önkormányzat ipari területnek szánná a még több és még nagyobb adóbevételek érdekében, de a kritikus közlekedési állapotokkal mit sem törődve.

A fideszes polgármester biztosan jól jár,  éppen ott vannak a földjei ugyanis. Ráadásul az önkormányzat által megbízott beruházó cég egy fidesz közeli offshore-hátterű társaság. Az LMP szerint elfogadhatatlan az eljárás, és felszólítja a szigetszentmiklósi önkormányzat fideszes vezetését, hogy vonja vissza a terveket és hagyja békén a sáméhegyi területet.

A sáméhegyi terület ipari parkká minősítésénél ráadásul hiányzik a forgalombecslés és a hatástanulmány. A szántó ingatlanok közül a helyi polgármester, Szabó József is rendelkezik tulajdonjoggal. Érintettsége révén bejelentette, hogy a szavazásban nem vesz részt, de a határozati javaslatban felhatalmazást kapott a beruházóval való tárgyalásokra.

Az LMP nem fogja ezt az ügyet annyiban hagyni, utánajárunk a mutyigyanús beruházásnak, az offshore-lovag hátterű befektetőnek, továbbá az önkormányzat ülésein a továbbiakban is követelni fogjuk a beruházás leállítását, a hatástanulmányok és forgalombecslések adatait, és ki fogjuk deríteni a polgármester érintettségét az üzletben.

Vágó Gábor,
antikorrupciós szóvivő

Jaksa-Ladányi Emma,
szigetszentmiklósi önkormányzati képviselő
     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.