OS Országos Sajtószolgálat
2019. május 23. csütörtök
Ismertető


2019. február 18., hétfő 14:05

A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2019. február 18., hétfő (OS) - A Jobbik követeli a tudományellenes kormányzati gőzhenger azonnali leállítását!

    A Jobbik felháborodva értesült a Magyar Tudományos Akadémia ellen zajló kormányzati támadássorozat legújabb lépéséről. A tárgyalási jegyzőkönyvek alapján a kormány elzárkózik mindenfajta reális és szakmai alapú megegyezéstől. Ámokfutó terve szerint az elvett kutatóintézeteket és az Akadémia vagyonát egy új alapítványnak adná, megszüntetve ezzel a kutatók közalkalmazotti státuszát is. Ez a vérlázító tudományellenes intézkedés azt vonja maga után, hogy a kormány a jövőben a parlament megkerülésével, gyakorlatilag kézi vezérlés útján dönthet a finanszírozási kérdésekről. A patinás intézmény tönkretételével 5000 kutató állása kerül veszélybe, akik közül a fiatalok és a legjobbak tömegesen készülnek külföldre vándorolni. Mindez visszafordíthatatlan károkat okozna a magyar tudománynak és kultúrának. Az MTA megvédése nemzeti ügy, amelyért minden becsületes  hazafinak ki kell állnia, ahogyan Széchenyi István állt ki majd’ 200 évvel ezelőtt megalapítása mellett. Ismételten felszólítjuk a kormányt: azonnal fejezze be tudományellenes és szakmaiatlan erőpolitikáját! El a kezekkel az MTA-tól!

Dr. Brenner Koloman országgyűlési képviselő, a Jobbik frakcióvezető-helyettese    


     Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.