OS Országos Sajtószolgálat
2019. október 22. kedd
Ismertető


2019. február 19., kedd 10:06

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. február 19., kedd (OS) - A magyar ápolók napja alkalmából

        Ezen a napon Kossuth Zsuzsannára, a magyar ápolóképzés nagy alakjára, az 1849-es szabadságharc tábori kórházainak főápolónőjére emlékezünk. Az LMP teljes politikai közössége köszönetét és tiszteletét fejezi ki a magyar ápolók áldozatos és elhivatott munkájáért: nélkülük a magyar egészségügy még rosszabb helyzetben lenne, mint amilyen válsághelyzeteket most produkál a rendszer.
     Szomorú, hogy ma arról kell beszélnünk, hogy a magyar ápolók helyzete mennyire méltatlan: bérek, megbecsültség és munkahelyi körülmények tekintetében is. Az aktuálisan legsúlyosabb helyzet a Honvédkórházban van, hiszen kétmillió ember ellátása kerülhet veszélybe a kritikus szakemberhiány miatt. A munkaerőhiányt pedig tovább rontja, hogy hivatásos katonák jogkorlátozásait kényszerítették rá a civil alkalmazottakra, és csak emiatt további 54 fő – ápolók és orvosok – hagyja el az intézményt. Határozott meggyőződésünk, hogy nem elhallgattatni kell az ápolókat és orvosokat egy új jogviszony rájuk kényszerítésével, hanem azonnali bérrendezés szükséges, illetve minden eszközt biztosítani kell a munkájukhoz. Mint ismert, az LMP ombudsmani eljárást is kért az ügyben.

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.