OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2019. február 19., kedd 11:12

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. február 19., kedd (OS) - DK: Ne csak egy napnyi megbecsülés járjon az ápolóknak!

        Február 19-e hivatalosan a Magyar Ápolók Napja. Ez a nap Kossuth Zsuzsannának, Magyarország első főápolójának születésnapja.
     A Demokratikus Koalíció felhívja a figyelmet, hogy az ápolóknak esélyük sincs magukat ünnepelni, miközben túlterheltek, folyamatosan túlóráznak. Az egészségügyből jelenleg mintegy 25 ezer szakdolgozó hiányzik. És bár Nagy Feró szerint minden a legnagyobb rendben van, és nyakon kéne vágni aki mást állít, Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere pedig úgy véli, számos intézkedés történt az ápolók érdekében, a valóság kiábrándító. Azok az ápolók, akik még Magyarországon vannak, inkább mennek el bútoráruházba dolgozni, mint hogy éhbérért túlórázzanak. Egy valódi hazafi kiáll az ápolók mellett, ezért a DK követeli, hogy egy semmitmondó nap helyett valódi intézkedéseket kapjanak a magyarországi ápolók, európai magyarok!

Rónai Sándor
szóvivő
DK

Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.