OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2019. február 21., csütörtök 10:03

A Munka-kör Alapítvány a Hallássérültekért közleménye
    Budapest, 2019. február 21., csütörtök (OS) - Egy munkahelyi mentorhálózat szükségességére, és a leggyakoribb, a hallássérültek alkalmazása során felmerülő tévhitekre hívta fel a figyelmet Dr. Soósné Szigetvári Ágnes, a Munka-Kör Alapítvány a Hallássérültekért szakmai vezetője a SE-n, a komplex felülvizsgálatot végző orvosoknak tartott prezentációjában.

    Köszönhetően a központi szervek munkatársai növekvő empátiájának, az elmúlt évekhez képest egyre növekvő tendennciát mutat a hallássérültek foglalkoztatottsága, ám még mindig vannak nyitott kérdések. Habár a nagyvállalati termelőegységek kötelékében nem sokáig maradnak meg a hallássérült munkavállalók, ez megváltozna, ha a munkahelyen vagy a rehabilitációs központokban kérhetnék mentorok segítségét, hogy halló társaikhoz hasonlóan teljesíthessenek. A valódi integrációt mindkét fél folyamatos fejlődése és elfogadása jelenti – tette hozzá.
A hallássérültek is tudják, hogy hangképzésük eltérhet a töbibekétől. Ez a kommunikáció során félreértésekre adhat okot, amik munkahelyi stresszt és teljesítményromlást eredményezhetnek. Ennek elkerülése végett szükség lenne audiomentorok és munkaaszisztensek bevonására az iskolákban és a munkahelyeken egyaránt. A koordináció biztosítására egy, a jó gyakorlatokat terjesztő, a szakmai módszertani anyagok kidolgozásában is segítséget nyújtó rehabilitációs központ volna a legmegfelelőbb szerv.


     Kiadó: Munka-kör Alapítvány a Hallássérültekért

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.