OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2019. február 26., kedd 12:10

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. február 26., kedd (OS) - DK: Magyarország soha nem látott mélységbe süllyedt - Tragikus helyzetben az egészségügy

        A legfrissebb egészségügyi fogyasztó index besorolása alapján Magyarország soha nem látott mélységbe süllyedt. A listát felállító szakmai szervezet évről évre hat szempont szerint vizsgálja az európai országokat, ezek alapján Magyarország 2010 óta egyre lejjebb csúszik.
     A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt: a tények takargatása, ócska hazugságok helyett ismerje be, az egészségügyi rendszer működésképtelen, ők pedig nem tudnak és nem is akarnak kezdeni érdemben semmit a problémákkal. A DK felhívja a figyelmet: míg a Gyurcsány-kormány idején 15. helyen álltunk az európai országok közt, és megelőztük Spanyolországot és Olaszországot is, mára visszaestünk a 33. helyre. Országos szinten hiány van radiológusokból, háziorvosokból, fogászokból, és mint a legfrissebb adatok mutatják, már érsebészekből is. Az európai magyarok, a valódi hazafiak pedig nem fogják tovább tétlenül nézni, a magyar egészségügy már Bulgária és Litvánia mögött áll a rangsorban.

László Imre
országgyűlési képviselő, egészségügyi szakpolitikus, volt kórházigazgató
DK


     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.