OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2019. február 26., kedd 12:35

A Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület közleménye
    Budapest, 2019. február 26., kedd (OS) - Az Egyesület 2017. márciusában kezdett bele EFOP-1.2.1-15-2016-00679 azonosítószámú, Európai Uniós finanszírozású projektjének megvalósításába, melynek elsődleges célkitűzése a Mosonmagyaróvári járás hátrányos helyzetű családjainak segítése volt.

        A 2019. február 28-ig tartó projekt fontos részét képezték a tanácsadások, melyek keretében hozzáértő és felkészült családtervezési, gyermeknevelési és konfliktuskezelési tanácsadó, illetve családi mentor várta a szakértői segítségre szorulókat, eredményes támogatást nyújtva számukra problémájuk kezelésében és megoldásában.
     A projekt során végig, havi rendszerességgel klubfoglalkozások ("Generációk" klub, Önkéntes klub, Egészséges életmód klub) és csoportfoglalkozások ("A háztartás fortélyai", "A gyermeknevelés kérdései") valósultak meg.
     Összesen hat darab Családi Nap került megrendezésre, a járás öt különböző településén.
     2017 decemberében nagy sikerrel valósult meg a projekt keretében életre hívott 100 fős Konferencia, továbbá az elvárásoknak megfelelő eredményeket hozott a három darab Szakmai nap megrendezése is.
     2017 decemberében 3000 példányban készült olyan tájékoztató kiadvány, amely összefoglalja a járás szociális- és családügyi ellátórendszer szolgáltatásait, azok elérhetőségét, jogosultsági kritériumait.
     A projektről és eredményeiről bővebb információ a projekt keretében létrejött Virtuális Családi Erőforrás Központ felületén (www.movarcsek.hu), a www.czinkapanna.hu honlapon,valamint az Egyesület közösségi oldalán található.

     Kiadó: Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.