2024. április 20. szombat

2019. február 26., kedd 12:35

A Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület közleménye
    Budapest, 2019. február 26., kedd (OS) - Az Egyesület 2017. márciusában kezdett bele EFOP-1.2.1-15-2016-00679 azonosítószámú, Európai Uniós finanszírozású projektjének megvalósításába, melynek elsődleges célkitűzése a Mosonmagyaróvári járás hátrányos helyzetű családjainak segítése volt.

A 2019. február 28-ig tartó projekt fontos részét képezték a tanácsadások, melyek keretében hozzáértő és felkészült családtervezési, gyermeknevelési és konfliktuskezelési tanácsadó, illetve családi mentor várta a szakértői segítségre szorulókat, eredményes támogatást nyújtva számukra problémájuk kezelésében és megoldásában.
     A projekt során végig, havi rendszerességgel klubfoglalkozások ("Generációk" klub, Önkéntes klub, Egészséges életmód klub) és csoportfoglalkozások ("A háztartás fortélyai", "A gyermeknevelés kérdései") valósultak meg.
     Összesen hat darab Családi Nap került megrendezésre, a járás öt különböző településén.
     2017 decemberében nagy sikerrel valósult meg a projekt keretében életre hívott 100 fős Konferencia, továbbá az elvárásoknak megfelelő eredményeket hozott a három darab Szakmai nap megrendezése is.
     2017 decemberében 3000 példányban készült olyan tájékoztató kiadvány, amely összefoglalja a járás szociális- és családügyi ellátórendszer szolgáltatásait, azok elérhetőségét, jogosultsági kritériumait.
     A projektről és eredményeiről bővebb információ a projekt keretében létrejött Virtuális Családi Erőforrás Központ felületén (www.movarcsek.hu), a www.czinkapanna.hu honlapon,valamint az Egyesület közösségi oldalán található.

Kiadó: Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület