OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2019. március 2., szombat 12:03

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. március 2., szombat (OS) - Sermer Ádám főpolgármester-jelölt nyílt levele Kásler Miklós emberi erőforrások miniszteréhez

        Tisztelt Miniszter úr!
     Tisztelt Kásler Miklós úr!

     Bizonyára ön is értesült az Európai Parlament 2019.02.13-án elfogadott állásfoglalásáról.  Az Európai Unió tagállamai számára megfogalmazott - orvostudományi szempontból történelmi - nyilatkozat a kannabisz orvosi felhasználását hivatott ösztönözni az Unió teljes területén.
     Onkológusként nyilván régóta várja már ön is, ahogy a betegei, és hozzátartozóik is, hogy a kannabisz orvosi felhasználása elől minden akadály elgördülhessen végre Magyarországon. A néhány napja nyilvánosságra hozott EP-állásfoglalás éppen arról szól, amire a betegeknek, és hozzátartozóiknak, valamint a hivatástudattal rendelkező orvosoknak a legnagyobb szüksége volt: hogy az EU egész területén, a kannabisz orvosi felhasználásának történelmi reformja a modern kutatási eredmények figyelembevételével, és egységesen valósuljon meg. Sajnos ma még a magyarországi szabályozás, a törvényi keretek számtalan ponton ellehetetlenítik az érdemi lépéseket. Éppen ezért biztos vagyok abban, hogy a közeljövőben nagy munka vár önre és a minisztériumára is. A várható folyamatok különböző szakaszairól, remélt eredményeiről, valamint a tervezett ütemezést illetően is fontosnak tartom, hogy minden magyar állampolgár, így az érintett betegek, és hozzátartozóik is értesülhessenek.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.