2024. április 19. péntek

2019. március 3., vasárnap 15:25

A Magyarországi Református Egyház - Református Közéleti és Kulturális Központ közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. március 3., vasárnap (OS) - A Magyarországi Református Egyház borai 2019-ben az erdélyi Vass Attila 2018-as Pinot Girs fehérbora és a szekszárdi Mészáros Pál 2016-os Ohmerops Cuvée vörösbora lesznek. A nyerteseket ez alkalommal is a Kárpát-medencei református szőlészek és borászok fórumának (BORUM) zsűrije választotta ki.

Hetedszer szervezték meg a BORUM-ot, mely a Református Gasztrokulturális Programok része. A hagyományosan március első hétvégéjén megrendezett találkozónak ebben az évben a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Cserépfalu adott otthont.
     "Nem tudok más, hasonló rendezvényről, ahova a szőlő és a bor gyűjt bennünket össze, szerte a Kárpát-medencéből. Nincs még egy olyan szétszakított ország, mint a miénk, ezért történelmi küldetésünk, hogy összetartsuk ezt a nemzetet – ebben komoly segítség ez a fórum" – fogalmazott Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára a borverseny eredményhirdetésén.
     A BORUM 2013-ban indult útjára, eddig mindegyik találkozót más-más történelmi borvidéken rendezték meg. A borászok idén is szakmai előadások segítségével ismerkedhettek meg a legújabb borászati trendekkel, lehetőségekkel és Cserépfaluval. Néhány éve a Magyarországi Református Egyház borversenyének is otthont ad a rendezvény.

Kiadó: Magyarországi Református Egyház - Református Közéleti és Kulturális Központ