OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2019. március 6., szerda 13:12

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. március 6., szerda (OS) - DK: Az EMMI betekintést ígért a kiperelt felcsúti TAO-iratokba, de valami teljesen más történt - Orbánék továbbra is kiröhögik a magyar törvényeket

    Mint ismert, a DK sokéves pereskedés után jogerősen pert nyert a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány ellen. A Kúria arra kötelezte a Felcsútot, hogy adják ki, mire költötték a társasági adóból kapott közpénzeket. Amikor már a számláknak kellett volna jönniük, a kiperelt dokumentumokat bekérte a Felcsúttól az Emberi Erőforrások Minisztériuma, ami azóta már egy második “vizsgálattal" tartja magánál az iratokat. Már végrehajtást is kértünk a Felcsútot fedező EMMI ellen, amikor a mai napra 10 órára iratbetekintést ígértek nekünk.

Ez az ígéret is pontosan annyit ért, mint a Fidesz bármely ígérete, az 59 doboznyi felcsúti számla helyett csak 2 dokumentumot mutattak meg nekünk: az első EMMI-s kamuvizsgálat lezárásáról szólót - amelyet azóta egy újabb ilyen vizsgálat követett, nehogy kiderüljön az igazság - és egy, a felcsúti fociakadémia honlapjáról letöltött nyilvános sportfejlesztási programot. A DK szerint Orbán Viktor továbbra is kiröhögi a magyar törvényeket és egy Minisztériumot használ arra, hogy a saját gaztetteit fedezze. A DK szerint az európai magyaroknak joguk van tudni, hogy mire költötte a felcsúti fociakadémia a közpénzeket, ahogy azt is joguk van tudni: Orbán Viktor és bandája magasról tesz a hatályos magyar törvényekre.

Varju László,
alelnök, országgyűlési képviselő,
DK

Ráczné Földi Judit
elnökségi tag
DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.