|
|
2019. március 7., csütörtök 18:05 |
A Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) közleménye |
|
Budapest, 2019. március 7., csütörtök (OS) - Nagyböjtben a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) kampányt indít a halfogyasztás népszerűsítésére |
A haltermelők országos érdekképviselete fel szeretné hívni az
emberek figyelmét, hogy a keresztény kultúrában böjti ételként
fogyasztott hal pozitív élettani hatással bír. A halhús könnyen
emészthető, magas fehérje tartalmú, vitaminokban gazdag táplálék,
továbbá tartalmaz foszfort, jódot, fluort, szelént, vasat, káliumot
és kalciumot, A-, D-, B2-, B6-, és B12-vitamint, ezen felül a hal
jelentős forrása az omega-3 zsírsavaknak, amelyekről
bebizonyosodott, hogy csökkentik a szívroham kockázatát. A
nemzetközi statisztikák is alátámasztják, hogy a nagy halfogyasztó
országok lakói között jóval kevesebb a szívbeteg. A MA-HAL kiemelt
célja, hogy Magyarországon növekedjen az egy főre eső halfogyasztás,
ami jelenleg csupán 6.4 kg/év, ebben lehet segítségre a Magyar
Halgazdálkodási Operatív Program, ami lendületet ad az ágazat
fejlődésének. A MA-HAL a Nagyböjtben minden pénteken megoszt egy
különleges, de könnyen elkészíthető halas receptet a facebook
oldalán, ami kizárólag hazai halat használ alapanyagként.
Jó étvágyat kívánunk!
Kiadó: Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet
(MA-HAL)
-------------------------------------------------------------------
Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait
minden esetben OS jelzéssel használják fel.
Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be
beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben
jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
|
|