OS Országos Sajtószolgálat
2019. május 23. csütörtök
Ismertető


2019. március 7., csütörtök 18:05

A Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) közleménye
    Budapest, 2019. március 7., csütörtök (OS) - Nagyböjtben a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) kampányt indít a halfogyasztás népszerűsítésére

    A haltermelők országos érdekképviselete fel szeretné hívni az emberek figyelmét, hogy a keresztény kultúrában böjti ételként fogyasztott hal pozitív élettani hatással bír. A halhús könnyen emészthető, magas fehérje tartalmú, vitaminokban gazdag táplálék, továbbá tartalmaz foszfort, jódot, fluort, szelént, vasat, káliumot és kalciumot, A-, D-, B2-, B6-, és B12-vitamint, ezen felül a hal jelentős forrása az omega-3 zsírsavaknak, amelyekről bebizonyosodott, hogy csökkentik a szívroham kockázatát. A nemzetközi statisztikák is alátámasztják, hogy a nagy halfogyasztó országok lakói között jóval kevesebb a szívbeteg. A MA-HAL kiemelt célja, hogy Magyarországon növekedjen az egy főre eső halfogyasztás, ami jelenleg csupán 6.4 kg/év, ebben lehet segítségre a Magyar Halgazdálkodási Operatív Program, ami lendületet ad az ágazat fejlődésének. A MA-HAL a Nagyböjtben minden pénteken megoszt egy különleges, de könnyen elkészíthető halas receptet a facebook oldalán, ami kizárólag hazai halat használ alapanyagként.

Jó étvágyat kívánunk!
     Kiadó: Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.