OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2019. március 8., péntek 00:17

A Magyar Hollywood Tanács Egyesület közleménye
    Budapest, 2019. március 8., péntek (OS) - Piroch Gábor Adolph Zukor-díjat kapott.

    
A Magyar Hollywood Tanács nevében Bokor Balázs elnök átadta Piroch Gábornak, a kaszkadőrkirálynak az Adolph Zukor díjat. 2019-ben, a Magyar Hollywood Tanács Oscar Partyján Herendi Gábor kapta meg az Adolph Zukor-díjat és Andy Vajna kapta a posztumusz dijat. Piroch Gábor éppen Andy Vajna Los Angeles-i temetésén tartózkodott, így nem volt jelen az Oscar Partyn. Visszaérkezését követően most kapta meg az Adolph Zukor díjat.
Piroch Gábor Budapesten, 1953. január 22-én született magyar kaszkadőr, kaszkadőrszakértő. 1969 óta több mint 350 televíziós és filmes produkcióban szerepelt. 2007-ben a kaszkadőrök legnagyobb elismerésének számító Taurus World Stunt Awardsra jelölték a Szabadság, szerelem című filmért. Számos hollywoodi kasszasikerben szerepelt kaszkadőrként.
Édesapja ökölvívással foglalkozott, ennek köszönhetően gyerekkorától fogva aktívan sportolt, ökölvívással, labdarúgással foglalkozott, dzsúdózott, atletizált, úszott és kajakozott, később pedig több más sportággal is foglalkozott (torna, műugrás, vívás, lovaglás, sziklamászás).
Tizenöt évesen került a filmezés közelébe, tizenhat évesen kapta az első kaszkadőrmunkáját. Pályafutása alatt több mint negyven országban, több mint száz filmben volt dublőre számos világsztárnak, több alkotásban kaszkadőrként is tevékenykedett. A magyar színészek, kaszkadőrök közül elsőként vették fel az amerikai színész szakszervezetbe.

     Kiadó: Magyar Hollywood Tanács Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.