OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2019. március 8., péntek 12:24

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2019. március 8., péntek (OS) - Az LMP üdvözli az Európai Unió Bíróságának döntését -

    Az Európai Unió Bírósága hat év után döntött: megsemmisítésre kötelezte az Európai Bizottság azon határozatát, miszerint a Székely Nemzeti Tanácsnak nem lehet bejegyezni a nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezését. Az LMP üdvözli a döntést és gratulál a Székely Nemzeti Tanács kitartásához.

Az Európai Bíróság döntése precedens értékű, amelyet minden felelősen gondolkodó magyar csak üdvözölhet, hiszen így lehetőség lesz arra, hogy az európai polgári kezdeményezés keretében kifejezzük elköteleződésünket amellett, hogy a nemzeti kisebbségek jogainak védelme és önrendelkezésük biztosítása rendkívül fontos európai értékekhez kapcsolódik.

A Székely Nemzeti Tanács szervezésében idén is megrendezésre kerül a Székely Szabadság napja Marosvásárhelyen. Az LMP fontosnak tartja delegáció részvételével is kifejezni szolidaritását a székely autonómiamozgalommal: az eseményen Hohn Krisztinával, az LMP országgyűlési képviselőjével, az Új Kezdet párt alelnökével, Takács Péterrel, az LMP Nemzetpolitikai Műhelyének vezetőségi tagjával, Békéscsaba önkormányzati képviselőjével, valamint Kis-Szeniczey Kálmánnal, az LMP országos elnökségének tagjával együtt veszünk részt.  A delegáció tagjaiként koszorút helyezünk el a Székely Vértanúk marosvásárhelyi emlékművénél, majd részt veszünk a hagyományos felvonuláson.

Keresztes László Lóránt,
az LMP társelnök-frakcióvezetője

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.