OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2019. március 8., péntek 12:29

A Belügyminisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. március 8., péntek (OS) - Brüsszelben rendezték 2019. március 7-8-án a Bel- és Igazságügyi Tanács soros ülését. A belügyi napon a magyar delegációt Kontrát Károly belügyminiszter-helyettes vezette.

    
Az ülés központi témája az Európai Unió közös menekültügyi rendszerének reformjával kapcsolatos továbblépés kérdése volt. A Bizottság 2016-ban bemutatott javaslataiban mindezidáig nem sikerült megállapodásra jutni, az európai parlamenti választások okán 2019 áprilisában pedig lezárul a jelenlegi uniós jogalkotási ciklus.

Az ülésen az EU román elnöksége arról számolt be, hogy a menekültügyi csomagot képező hét jogalkotási javaslatról továbbra sem sikerült konszenzust elérni. Németország és Franciaország – a nyugat-európai és az északi tagállamok támogatása mellett – javaslatot tettek arra, hogy a menedékkérők regisztrálása és az unión belüli mozgások megállítása érdekében legalább a csomag egyes elemeit fogadják el a résztvevők. Ezek a részek arra irányultak, hogy a menedékkérők kötelező és automatikus elosztására vonatkozó uniós jogalkotást felgyorsítsák. Döntés nem született, azaz a javaslatot nem sikerült keresztülvinni, azonban ez a kísérlet is jelzi, hogy továbbra is Brüsszel tervei között szerepel a migránsok kötelező elosztása.

     Kiadó: Belügyminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.


Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.