OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2019. március 8., péntek 14:29

A Magyar Református Szeretetszolgálat Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2019. március 8., péntek (OS) - Kutyás mentőkkel és önkéntes tűzoltókkal bővül az Magyar Református Szeretetszolgálat csapata. 2019. március 7-én a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság székhelyén módosította alapszabályát az Orion Önkéntes Tűzoltó Egyesület. A rendkívüli közgyűlés elnökségi tagjává választotta az MRSZ Alapítványt és Juhász Márton ügyvezető igazgatót, és új néven, Magyar Református Szeretetszolgálat Kutató Mentőcsoportként folytatja tovább tevékenységét.

    "Meghatározó esemény a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány életében ez a pillanat, ugyanis ennek köszönhetően a jövőben jelentősen több lehetőségünk lesz segítséget nyújtani a katasztrófák által sújtott területeken" – hangsúlyozta Oláh István, az Alapítvány kuratóriumi elnöke.

A rendkívüli közgyűlés egyhangúlag elfogadta a döntést, miszerint az egyesület Magyar Református Szeretetszolgálat Mentőkutyás, Önkéntes Kutató Mentőcsoport és Tűzoltó Egyesület (röviden: Magyar Református Szeretetszolgálat Kutató Mentőcsoport) néven folytatja tovább tevékenységét. Az MRSZ-KM feladatai és céljai között szerepel a Kárpát-medencében élők segítése, kutyás mentőakciókban való részvétel, katasztrófahelyszíneken sürgősségi és egészségügyi alapellátás biztosítása, valamint beavatkozó önkéntes tűzoltó egyesületként való működés.

A megfelelő szaktudás eléréséhez márciustól továbbképzéseken vesznek részt az önkéntesek, így a tavasz végére már rendelkezhetnek a tagok a szükséges szakvizsgákkal.

     Kiadó: Magyar Református Szeretetszolgálat Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.