OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2019. március 8., péntek 14:45

A Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei közleménye
    Budapest, 2019. március 8., péntek (OS) - NŐNAPI SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ – 2019. MÁRCIUS 8., BMSZKI

    A BMSZKI, a Fővárosi Önkormányzat hajléktalanellátó szervezete, ma reggel nőnapi sajtótájékoztatót tartott az Útkereső interaktív társasjáték felhasználásával (https://www.bmszki.hu/hu/elso-lepes/jatek). Szervezetünk 2700 fő számára nyújt szállást - egyharmaduk hajléktalan élethelyzetben élő nő (egyedül, párkapcsolatban, esetleg gyermekeivel együtt). Fokozott figyelmet fordítunk arra, hogy szolgáltatásaink, melyek eredetileg férfiak számára lettek kialakítva, a nők sajátos szükségleteire is választ kínáljanak. 2018 őszén indítottuk el "Csajok Csajokkal" programunkat (https://bmszki.hu/hu/noiprogram), kísérleti jelleggel, a Hajléktalanokért Közalapítvány támogatásával: szerda délutánonként az Origóc nappali melegedőben csak nőket várunk. A megszokott szolgáltatásokat, valamint a speciális, pályázati forrásból finanszírozott ellátásokat és az önkéntes segítők támogatását ilyenkor csak nők vehetik igénybe. Egy kicsit a helyiség is átalakul: mécsesek és világító díszek fényénél, hangulatos zene mellett beszélgethetnek, pihenhetnek ügyfeleink. Programunkkal ahhoz szeretnénk hozzájárulni, hogy a hajléktalan nők megerősödjenek nőiségükben és női szerepeikben, javuljon a közérzetük és az önértékelésük. Ehhez nagy segítséget nyújtanak a magánszemélyektől adományként kapott tisztasági és smink eszközök, fehérneműk, ruhák, bizsuk.

     Kiadó: Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei

------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.