OS Országos Sajtószolgálat
2019. május 23. csütörtök
Ismertető


2019. március 14., csütörtök 12:17

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. március 14., csütörtök (OS) - DK: Követeljük az özvegyi nyugdíj juttatásának húsz évre való emelését!

    Egy régebbi rendelkezés szerint az özvegyi nyugdíj úgynevezett feléledésének időtartamát tíz évben határozza meg. Ez azt jelenti, hogy bár az özvegyen maradt fél a házastársa halála után kap özvegyi nyugdíjat, de csak egy évig. Ha azonban az özvegy a házastárs halála után tíz évvel jogosult lesz az öregségi nyugdíjra, akkor az özvegyi nyugdíj is ismét jár neki, az öregségi nyugdíjon felül.

A Demokratikus Koalíció szerint ez a rendelkezés elavult, ezért írásbeli kérdést nyújtottunk be a Parlamentben és követeljük az özvegyi nyugdíj juttatásának húsz évre való emelését! Az öregségi nyugdíjkorhatár folyamatos emelésével ugyanis egyáltalán nem biztos, hogy az özvegyen maradt fél a házastársa halála után tíz évvel nyugdíjba tud menni, így viszont sokan kerülnek méltatlan és nehéz helyzetbe idős korukra. Az európai magyarok és valódi hazafiak nem hagyják sorsukra a nyugdíjasokat!

Oláh Lajos
országgyűlési képviselő
DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.