OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2019. március 14., csütörtök 13:02

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. március 14., csütörtök (OS) -

    A Magyar Közszolgálati Dolgozók március 14-re sztrájkot hirdettek. A Pedagógusok Demokratikus Szervezete hiába igyekezett megállapodni a Klebelsberg Központtal és a tankerületekkel korábban, mégis megtiltották a sztrájkot a tanároknak. Sőt, négy tankerületben a korábbi megállapodást felrúgva akarták elhallgattatni a pedagógusokat.

A Demokratikus Koalíció egyetért a követelésekkel és tűrhetetlennek tartja, hogy a hatalom önkényesen betiltsa a sztrájkot. A sztrájk betiltása alapjogokat és nemzetközi jogokat sért, ezért a PDSZ bírósághoz fordul. Az európai magyarok támogatják a közszolgálati dolgozókat és a tanárokat, kiállnak mellettük. A valódi hazafiak kötelessége, hogy megvédjék a munkavállalókat. Az európai magyarok elutasítják, hogy a hatalom tiltással akarja elhallgattatni azokat, akik szót emelnek a rendszer igazságtalan rendeletei ellen!

Arató Gergely
frakcióvezető-helyettes
DK

Nemes Gábor
szakszervezeti és foglalkoztatásügyi szakpolitikus
DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.