2024. április 24. szerda

2019. március 14., csütörtök 13:02

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. március 14., csütörtök (OS) -

A Magyar Közszolgálati Dolgozók március 14-re sztrájkot hirdettek. A Pedagógusok Demokratikus Szervezete hiába igyekezett megállapodni a Klebelsberg Központtal és a tankerületekkel korábban, mégis megtiltották a sztrájkot a tanároknak. Sőt, négy tankerületben a korábbi megállapodást felrúgva akarták elhallgattatni a pedagógusokat.

A Demokratikus Koalíció egyetért a követelésekkel és tűrhetetlennek tartja, hogy a hatalom önkényesen betiltsa a sztrájkot. A sztrájk betiltása alapjogokat és nemzetközi jogokat sért, ezért a PDSZ bírósághoz fordul. Az európai magyarok támogatják a közszolgálati dolgozókat és a tanárokat, kiállnak mellettük. A valódi hazafiak kötelessége, hogy megvédjék a munkavállalókat. Az európai magyarok elutasítják, hogy a hatalom tiltással akarja elhallgattatni azokat, akik szót emelnek a rendszer igazságtalan rendeletei ellen!

Arató Gergely
frakcióvezető-helyettes