OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2019. március 14., csütörtök 13:17

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2019. március 14., csütörtök (OS) - A Fidesz úgy viselkedik, mint a legaljasabb multi: megfélemlítéssel hallgattatja el a munkavállalóit

    Az Orbán-kormány a hatalmával visszaélve, megfélemlítéssel, törvénytelenül betiltotta a tanárok szolidaritási sztrájkját. A Fidesz ezzel ismét üzent minden munkavállalónak: csak csendben robotoljanak és ne is próbáljanak meg kiállni magukért és másokért. Kuss van!

A Fidesz ezzel a lépésével sárba tiporja a munkavállalók jogait és már a látszatra sem ad. Eddig a dolgozók jogaiért kiálló országgyűlési képviselőket büntette halomra jogtalanul, most pedig Magyarország törvényeit semmibe véve betiltja a dolgozók sztrájkját.

Meg kell erősíteni a munkavállalók jogait! Ezt a célt tűzi ki az MSZP Haza, Szeretet, Európa! programja, mert Orbánnal szemben európai szinten kell kiállni a dolgozókért. Ezért van szükség egy egységes Európai Munka Törvénykönyvre, amely garantálja a sztrájkjogot és megvédi a munkavállalókat az olyan kizsákmányoló törvényekkel szemben, mint a rabszolgatörvény.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.