OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2019. március 14., csütörtök 14:04

Az Agrárminisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. március 14., csütörtök (OS) - A magyar nemzetet a múltja kötelezi

    A kivívott szabadság nem csak, hogy nem ajándék, azért ma is küzdeni kell – jelentette ki Nagy István agrárminiszter az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc Évfordulója alkalmából tartott állami kitüntetések átadásán, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtárban, csütörtökön.

A tárcavezető beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy az a nép, amelyik egy csöpp vért sem hullajtott a szabadságért, nehezen tudja azt megbecsülni. Nagy István szerint 171 évvel ezelőtt megmozdult az ország, a magyar nép hitt benne, hogy újra saját sorsát veheti kezébe, és elkezdheti az ország építését. Hozzátette: aki nem tett érte semmit, aki ajándékul kapta, s meg is unta, az soha nem fogja megtudni, mi a szabadság. A miniszter kiemelte: a nemzetek életében olyan fogalmaknak van értelme, mint bátorság, merészség, ideákhoz való ragaszkodás, mi ezért ragaszkodunk a nemzetek Európájához. Tanultunk 1848 valódi jelentőségéből, nemzeti identitásunkat továbbra is meg kell őriznünk, ez pedig csak az értékőrző nemzetállamok Európájában lehetséges – hangsúlyozta a tárcavezető.

     Kiadó: Agrárminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.