OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2019. március 14., csütörtök 14:07

Szanyi Tibor EP-képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. március 14., csütörtök (OS) - Szanyi Tibor: Közös éghajlatváltozási akció okosan és csak a fiatalokkal

    A saját bőrünkön is tapasztalható klímaváltozás masszív tüntetés-sorozatot indított el és immáron egy szociális mozgalommá vált. Legalábbis Nyugat-Európában. A fiatalok tüntetnek, és azt üzenik, hogy nem elég 2050-es célszámokat lobogtatni, most kell valódi és hatékony lépéseket tenni! - húzta alá a Magyar Szocialista Párt alelnöke, Szanyi Tibor.

"Nagy örömömre szolgál, hogy az MSZP 2019-es európai parlamenti választási programja és az általam kezdeményezett Okosfalu program összhangban vannak e törekvésekkel" - mondta a szocialista EP-képviselő. Az előbbi külön "klímapolitika - befektetés a jövőbe" fejezete konkrét kérdéseket vet fel és keres konkrét megoldási javaslatokat is kínál. Az általam kezdeményezett és EU-szinten sok éves közös munkálkodást maga mögött tudó Okosfalu koncepció pedig egy átfogó, fenntartható keretet biztosíthat mindenkinek, de főleg a fővárosokon és nagyobb városokon kívül élőknek. Összefoglalva, a kezdeményezés lényegében a technológia vívmányainak vidéki kiterjesztését jelenti, mindezt fenntartható módon megvalósítva, azaz az EU falvainak és kisvárosainak nyújt gyakorlati segítséget és ösztönzést.

     Kiadó: Szanyi Tibor EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.