OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2019. március 14., csütörtök 14:07

Szanyi Tibor EP-képviselő közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. március 14., csütörtök (OS) -

    Sajnálatos, hogy míg az EU-ban hosszútávú célokat, programokat és forrást rendelünk a klímaügy mellé – természetesen a tagállamokból álló Európai Tanáccsal egyetértésben –, ugyanezen tagállamok rövid-távú, álságos hazai politikai érdekek okán nem mindig támogatják a fenntartható átmenetet. Szavak szintjén igen, gyakorlatban nem teljesen. Magyarországon ez még rosszabb, ahol a Kormány uszítást, az EU-s források teljes pályás lerohanását és lenyúlását, az oktatás és a szociális ellátás szinte teljeskörű elhanyagolását valósítja meg. "Miniszterelnök úr! Kezdjenek el tenni a saját barátaik anyagi jövője helyett az környezetünk megmentéséért! Mi eddig sem dőltünk hátra, most azonban itt az ideje, hogy a magyar kormány is reagáljon!" - húzta alá a szocialisták alelnöke.

Európai szintű megoldások és azonnali tagállami válaszok kellenek a globális kihívásokra! Mi, szocialisták és demokraták egyetértünk abban, hogy az ökológia fordulatot csak akkor érhetjük el, ha a fiatalokat és a szociális elemeket helyezzük a középpontba, és ha passzivitás helyett végre aktívan kezdjük alakítani a jövőnket. Az MSZP ezért dolgozik.

     Kiadó: Szanyi Tibor EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.