OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2019. március 14., csütörtök 15:07

Az LMP parlamenti frakciója közleménye
    Budapest, 2019. március 14., csütörtök (OS) - Támogatásunkról és szolidaritásunkról biztosítjuk a közszolgálati dolgozók sztrájkját -

    Az LMP teljes politikai közössége támogatásáról és szolidaritásáról biztosítja a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének kezdeményezését (MKKSZ).

Az LMP álláspontja szerint a közszolgálati feladatok színvonalas ellátásához, a közjó érvényre juttatásához megfizetett, megbecsült dolgozókra van szükség. Az önkormányzati hivatalban dolgozók ügye ráadásul önmagán túlmutat: béreik alacsonyan tartása az önkormányzati hivatalok kiürülését, bezárását vonja maga után, ami pedig a vidéki települések halálos ítéletével ér fel.

Ahogyan az előző ciklusban számtalanszor, idén is benyújtottuk törvényjavaslatunkat a közszolgálati illetményalap 60.000 Ft-ra történő emeléséről. Megdöbbenésünknek adunk hangot, hogy a kormány idén sem volt hajlandó emelni, annak összege továbbra is 38.650 Ft. Ráadásul az új kormányzati igazgatásról szóló törvény értelmében a munkaidő napi kilenc órára emelkedik, ami ellentételezés nélkül emelhető 12 órára, ráadásul csökken az alapszabadság mértéke is. A Fidesz munkaalapú társadalma a munkavállalók kizsigereléséről és kizsákmányolásáról szól: a multik eszközeit használják, mert a multik markában vannak. Ma nem a Fidesz védi meg a magyar munkavállalókat, hanem a Fidesztől kell őket megvédeni.

Demeter Márta és Keresztes László Lóránt,
az LMP társelnökei
     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.