OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2019. március 15., péntek 10:02

A Magyar Liberális Párt közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. március 15., péntek (OS) - "A legdurvább rasszizmus, ha úgy tesznek, mintha nem is léteznél" - Tudósítás Sermer Ádám és Setét Jenő beszélgetéséről

    A Liberálisok főpolgármester-jelöltje válaszul megjegyezte: a Magyar Liberális Párt mindig is kiemelten foglalkozott a romakérdéssel, illetve más kisebbségi csoportok joghátrányaival. Valóban: Pár hónappal ezelőtt volt csupán az a rendezvény, úgyszintén az Aradi 40-ben, ahol Bősz Anett, a Liberálisok országgyűlési képviselője a jogtudatosság hónapjának lezárásaként beszélgetett a négy legnagyobb magyar kisebbségi csoport – a nők, a romák, a fogyatékkal élők és az LMBTQI-közösség – egy-egy képviselőjével, többek között a most a vendégek között ülő Kállai Szilvia romaügyi referenssel - a szerk. A Liberális párt nyitottságát Setét Jenő is elismerte; mint mondta: Sermer Ádám volt az első politikus, aki meghívta a rendezvényére, és aki konstruktív párbeszédet kezdeményezett a cigánykérdésről. A főpolgármester-jelölt le is szögezte egy érdeklődő kérdésére: amennyiben főpolgármesterré választják, a cigány közösségekkel együttműködve valósítaná meg azt a romaügyi reformcsomagot, amely biztosítaná a szegregáció nélküli oktatás és a kitörés lehetőségét a roma családoknak.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.