OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2019. március 18., hétfő 15:35

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. március 18., hétfő (OS) - Bősz Anett az egyedülálló szülőkre koncentráló családvédelmi akcióterv kidolgozását kezdeményezi

    Magyarországon háromszázezer egyedülálló szülő félmillió gyermeket nevel. Ők azok, akik lelkileg, jogilag és gazdaságilag is a legnehezebb helyzetben vannak. A kormány új családtámogatási akcióterve azonban mintha nem akarna tudomást venni róluk – hívta fel a figyelmet Bősz Anett hétfői parlamenti sajtótájékoztatóján.

"Mi, Liberálisok abban hiszünk, hogy minden gyermek és minden szülő ugyanannyira fontos és értékes. A kormány azonban aszerint értékeli a magyar állampolgárokat, hogy hány gyermeket vállalnak, és házasságban vagy egyedül nevelik a gyermeküket" – jelentette ki a Liberálisok országgyűlési képviselője, aki szerint elfogadhatatlan, hogy az Orbán-kormány hátrányosan megkülönbözteti a gyermeküket egyedül nevelő szülőket, pont azokat, akik a legkiszolgáltatottabbak, és akik a leginkább segítségre szorulnának.

Bősz Anett hangsúlyozta, hogy a Magyar Liberális Párt már korábban is kidolgozott egy javaslatcsomagot, amely a nők jogaira koncentrál, és az isztambuli egyezmény mihamarabbi ratifikációjára, a gyermekbántalmazás és a nők munkapiaci diszkriminációjának visszaszorítására, az ellátórendszerek rugalmasságának és minőségének javítására, a megfelelő várandósgondozásra, valamint a szülészeti erőszak felszámolására tett javaslatainkat tartalmazza.  


     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.