OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2019. március 20., szerda 11:44

A Rejtett Kincsek Down Egyesület közleménye
    Budapest, 2019. március 20., szerda (OS) - Március 21-én, csütörtökön ünnepeljük a Down Világnapot, melyen 2009 óta a Rejtett Kincsek Down Egyesület kezdeményezésére Magyarországon is megmozdulunk. A világnapon a Down-szindrómával élőkre figyelünk, hogy elősegítsük a fogyatékkal élők elfogadását, és tudatosítsuk, alapértékeink közé tartozik a sokszínűség, és esélyegyenlőség. Világszerte ezen a napon vidám, felemás zoknit húznak az emberek, hogy kifejezzék a támogatásukat.

    "Egyre több hatékony fejlesztési módszert alkalmazunk, melyekkel a Down-szindrómás gyerekek lemaradásai csökkenthetők. Ebből a szempontból ma már jobb a helyzet, az emberek nyitottabbak" – foglalta össze tapasztalatait Kisari Károly, a Rejtett Kincsek Down Egyesület elnöke.
Az egyesület több mint 1000 sérült gyermekkel foglalkozott eddig, több ezer családot segített. "Iskoláskorig játszva fejlesztünk, bevonjuk a családokat, folyamatosan támogatjuk őket. Utána vannak területek, ahol lehetne fejlődni, például az inkluzív nevelés, a befogadó munka világa" – tette hozzá.
A Down-szindrómával élőknek a legtöbb esetben ugyanolyan céljaik, vágyaik vannak, mint bárki másnak: boldog életet élni, tanulni, dolgozni, elismert tagjai lenni egy közösségnek.
A Rejtett Kincsek Down Egyesület 1998-ban jött létre, széleskörű fejlesztő, tájékoztató,szemléletformáló munkát végez. Csodavár fejlesztő központjai és játszóházai különleges színfoltjai Budapestnek és Nyíregyházának, készségfejlesztő foglalkozásokkal, közösségi és szülő-gyermek programokkal. www.csodavarak.hu
    
     Kiadó: Rejtett Kincsek Down Egyesület

------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.