OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2019. március 20., szerda 13:32

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. március 20., szerda (OS) - DK: A Felcsút most azért nem adja ki a TAO-iratokat, mert a "felperes tényleges motivációja politikai eredetű"

        Tovább zajlik a jogállam orbáni megcsúfolása. A DK sok év pereskedés után, jogerős bírósági ítélettel a zsebében sem jutott hozzá a Felcsút fociakadémia társasági adó-költéseit igazoló számlákhoz. Az ítélettel a kezünkben azonban kérelmeztük, hogy adják ki a felcsúti fociakadémia 2018-as költéseit, ha már a korábbi évek jogerősen kiperelt iratait nem kapjuk meg az EMMI állítólagos "vizsgálata" miatt. Kérelmünkre bicskanyitogató ellenkérelem érkezett Mészáros Lőrincék ügyvédjétől.
     A Felcsút szerint az "alapító okiratában felsorolt közhasznú tevékenységek önként vállalt feladatok, azok fenntartását, elvégzését alperes számára nem teszi kötelezővé egyetlen jogszabály sem". A DK kérelmére - miszerint adják ki, hogy mire költötték az adófizetők pénzét - továbbá azt írják, hogy annak "célja nem az esetleges közpénzek mozgásának és felhasználásának ellenőrzése", mert "felperes tényleges motivációja politikai eredetű, személyes párton belül előre jutását és karrierjét szolgálja".
     A Felcsút szerint tehát rájuk nem vonatkoznak a közhasznú szervezetekre vonatkozó törvények, mert ők önként vállalták, hogy közhasznúak lesznek, valamint nem adják ki a már közel 30 milliárd forintnyi "esetleges közpénzek"-re vonatkozó adatokat, mert azt egy ellenzéki párt perelte ki. Ehhez képest lassan a Rákosi-rendszer is mintaszerű demokráciának tűnik.

Ráczné Földi Judit
elnökségi tag
DK


     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.