OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2019. március 22., péntek 13:28

A Legfőbb Ügyészség közleménye
    Budapest, 2019. március 22., péntek (OS) - Dr. Polt Péter legfőbb ügyész 2019. március 19-20. között - a szakmai együttműködés további bővítése és elmélyítése érdekében - hivatalos úton vett részt Ausztriában.

    Dr. Franz Plöchl osztrák legfőbb ügyész tavaly januárban látogatott hazánkba. A legfőbb ügyészek akkori megbeszélésén – többek között – szó esett a két országban zajló jogszabályi változásokról, és az ügyészi szervezetet érintő kihívásokról.
A látogatást viszonozva, az osztrák legfőbb ügyész meghívására utazott Dr. Polt Péter legfőbb ügyész 2019. március 19-20. között Ausztriába.

A tanácskozáson a legfőbb ügyészek tájékoztatták egymást az országhatárokon átnyúló bűnözés és a bűnüldözés aktuális helyzetéről, továbbá megvitatták a jogsegély ügyek intézésének tapasztalatait is.
A felek egyeztetése érintette országaik jogalkotásának és jogalkalmazási gyakorlatának időszerű kérdéseit, illetőleg a magyar legfőbb ügyész tájékoztatást adott a 2018. július 01. napján hatályba lépett új magyar Büntetőeljárási törvényről.

A hivatalos út alkalmával Dr. Polt Péter legfőbb ügyész a Bécsi Fellebbviteli Bíróság mellett működő Főügyészségen, valamint az Eisenstadti Ügyészségen osztrák ügyészségi vezetőkkel folytatott szakmai megbeszéléseket.

A látogatás során Dr. Polt Péter legfőbb ügyész találkozott a Bécsi Büntetőbíróság elnökével, Mag. Friedrich Forsthuber úrral is.
    
     Kiadó: Legfőbb Ügyészség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.