OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2019. március 22., péntek 13:38

A Párbeszéd közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. március 22., péntek (OS) - Korrupció vagy őrültség: 50 milliárd Semjén Zsolt hobbirendezvényére - A kormány el akar költeni Budapesten legalább 50 milliárd forintot Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes hobbijára. Ezt a hatalmas összeget nem levadászott állatok kiállítására, hanem a budapestiek javára kell fordítani.

    Budapestet nehéz helyzetbe hozta a Fidesz helytartójaként Tarlós István főpolgármester. A fővárosi költségvetés idei hiánya 114 milliárd forint, adósságállománya meghaladja a 170 milliárd forintot, a kormány által korábban átvállalt adósságállomány néhány év alatt újratermelődött. Közben elvettek a budapestiektől 200 milliárdot, elvették a kórházakat, az iskolákat, csökken a zöldterületek száma.
Most pedig 50 milliárd forintot adnának egy világkiállításnak nevezett eseményre, amely semmi másról nem szól, mint Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes hobbijáról, egy olyan szervezet rendezésében, amely Budakeszin, egy postafiók szám alatt székel.
Ebből az 50 milliárdból két évig lehetne ingyen étkezést biztosítani a fővárosi gyerekeknek, félmillió fát lehetne ültetni ebből a pénzből, 3 Városliget méretű városi nagypark létrehozásának költségét fedezné ez az összeg, 3 Római-part hosszúságú dunai partszakasz biztonságos árvízvédelmére elég lenne, de lehetne belőle 500 új buszt is venni. Megoldható lenne 50 milliárdból a kisföldalatti járműcseréje, a Nyugati tér és környékének rendezése, a Rákóczi úti buszkorridor kiépítése.

(...)
    
     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.