OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2019. március 22., péntek 18:13

A Magyarországi Jehova Tanúi Egyház közleménye
    Budapest, 2019. március 22., péntek (OS) - Történészek Jehova Tanúiról a Szegedi Tudományegyetem rendezvényén

    2019. március 21-én kötetbemutató program volt a Szegedi Tudományegyetem Vallástudományi Tanszék, és az Egyetem Klebelsberg Könyvtár közös rendezvényeként.
Az "Egyetemi szerzők, kiadók, műhelyek" sorozat keretében mutatták be a Magyarországi Jehova Tanúi Egyház története című monográfiát. A Gondolat Kiadónál megjelent könyv szerzői Prof. Dr. Szita Szabolcs, Dr. Jakab Attila, Dr. Petrás Éva és Dr. Fazekas Csaba.
A kötet szerzői közül Petrás Évával, Szita Szabolccsal és Jakab Attilával a rendezvény házi-gazdája, Prof. Dr. Máté-Tóth András a Szegedi Tudományegyetem Vallástudományi Tanszék tanszékvezetője beszélgetett.
A történészek elmondták, hogy közös koncepció mentén, négy történelmi korszakot kutattak. Munkájukat segítette az Egyház archívuma, melyet hozzáférhetővé tettek erre a projektre. A könyv történeti monográfia, de nem kizárólagosan a Jehova Tanúi Egyház történetét mutatja be. Átfogó képet ad az elmúlt évszázad Magyarországáról, a magyar társadalmi viszonyokról.
A kötet bemutatja, hogy hogyan élte túl a közösség a XX. század megpróbáltatásait valamint, hogy mi a helyük és szerepük a mai magyar társadalomban. A négy történész levéltári kutatásai, visszaemlékezések és bírósági iratok alapján rajzolja meg a közösség magyarországi történetét.
A hozzászólásokban elhangzott, hogy minden olvasó találhat a könyvben olyasmit, amelynek révén jobban megértheti egy a múltban üldözött közösség történetét.

     Kiadó: Magyarországi Jehova Tanúi Egyház

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.