OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2019. március 23., szombat 13:50

A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége közleménye
    Budapest, 2019. március 23., szombat (OS) - Tizedik alkalommal rendezték meg a Kárpát-medencei Tehetségnapot. A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (Matehetsz) hagyományos éves díjátadó ünnepségén kihirdették a "Felfedezettjeink" című pályázat nyerteseit, átadták a "Magyar Tehetség Nagykövete" címeket, valamint a Tehetségek Szolgálatáért díjakat.

        A fiatalok előmenetellét hivatott támogatni a "Felfedezettjeink" ösztöndíjpályázat. A pályázatra 5 és 25 év közötti, kiemelkedő teljesítményt nyújtó fiatalok jelentkezhetnek. Idén hárman vehették át a "Felfedezettjeink 2019" pályázatának fődíját, amely fejenként 150 ezer forint ösztöndíjjal jár: Barabás Lujza (11), Debreczeni Dorina (16), Rappay Bence Zsolt (20). Hét diák különdíjban és kisebb összegű ösztöndíjban részesült.
     Tehetségek Szolgálatáért életműdíjat kapott: Hrubos Ildikó, (Budapesti Corvinus Egyetem), Balázs Géza (ELTE) és Ormos Pál akadémikus. Az éves díjakat Hercz Alexandra, a Matehetsz pénzügyi vezetője, Mihályi-Szűcs Ildikó, az Új Nemzeti Kiválóság Program szakmai koordinátora és Wilhelm József, történelem szakos tanár vehették át.
     A Magyar Tehetség Nagykövetei saját szakterületükön sikeres kiválóságok. Nagyköveti megbízatást vett át: Csámpai Rozi festőművész, Hardy Ilona, jogász, üzletasszony, valamint Sárközi Ákos Michelin-csillagos séf.
     A szombati rendezvényen 200 intézmény vehette át az "akkreditált", illetve az "akkreditált kiváló tehetségpont" táblát, amely intézményi szintű elismerése a magas színvonalon végzett tehetségfejlesztő munkának.

     Kiadó: Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.