2024. április 20. szombat

2019. március 25., hétfő 10:19

A Jobbik Magyarországért Mozgalom közleménye
    Budapest, 2019. március 25., hétfő (OS) - A Jobbik által támogatott jelöltek nyertek a püspökladányi időközi választáson

Tegnap időközi önkormányzati választást tartottak Püspökladányban, két körzetben. Az 5-ös választókerületben Borsos László, a Jobbik korábbi önkormányzati képviselője nyert, a szavazatok több, mint 40%-ával. Borsost a Jobbik mellett két egyesület is támogatta. A vert mezőnyben szerepel a Fidesz egykori helyi alelnöke és képviselője, Dienes Zoltán is.

A 7-es választókerületben a szintén Jobbik és civil támogatással induló független jelölt, Varga Zoltán győzött. Ő a szavazatok 73%-át nyerte el. Ebben a körzetben utolsó helyen végzett a Fidesz jelenlegi püspökladányi alelnöke, Szabó János a szavazatok alig több, mint 10%-ával.

Ezzel a Fidesz elveszítette a többségét a helyi képviselő-testületben. Püspökladányban is bebizonyosodott, hogy hiteles ellenzéki jelöltekkel legyőzhető a kormánypárt.

Jobbik Magyarországért Mozgalom

Kiadó: Jobbik Magyarországért Mozgalom