OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2019. március 25., hétfő 18:32

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége közleménye
    Budapest, 2019. március 25., hétfő (OS) - A teremtésvédelemről Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén

    Dr. Ternyák Csaba érsek 2017-ben március 25-ére, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepére teremtésvédelmi napot hirdetett az Egri Főegyházmegyében. E napon az egyházmegye intézményei számos akcióval hívják fel a közvélemény figyelmét a teremtett világ védelmének fontosságára, mely kezdeményezéshez a KÉSZ is csatlakozik, mert vallja, hogy hitéből és keresztségéből fakadóan minden keresztény ember felelős a környezet megóvásáért.

A világ mérvadó tudósai ma már egyetértenek abban, hogy súlyos ökológiai válsággal nézünk szembe, melynek oka az ember környezetromboló tevékenysége. A természet fokozatos pusztulása, a klímaváltozás mindannyiunk számára érezhető realitás. E kihívásra cselekvően kell válaszolnunk. Javasoljuk tehát a KÉSZ-csoportok számára, hogy Ferenc pápa Laudato si’ kezdetű enciklikájában, vagy a KÉSZ Idők jelei programjában megfogalmazottakra támaszkodva vegyék fel a kapcsolatot az önkormányzattal, más intézményekkel és szervezetekkel. Velük együttműködve mutassanak példát közös otthonunk, a teremtett világ megóvására és az eddig okozott károk felszámolására.

Legyen a közös jelszavunk: fenntarthatóság, környezettudatosság, teremtésvédelem!

     Kiadó: Keresztény Értelmiségiek Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.