OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2019. március 26., kedd 08:44

A Junior Achievement Magyarország közleménye
    Budapest, 2019. március 26., kedd (OS) - 2019. március 21-22-én került megrendezésre, immár 2. alkalommal az Arconic-Köfém Kft. és a Junior Achievement Magyarország közös programja a "Találd fel a jövőt! 2019" Innovációs Tábora

    A két napos rendezvényen közel 40 diák gyűlt össze, 4 székesfehérvári szakgimnáziumból, azért, hogy innovatív megoldást találjanak a 2028-as Los Angelesi Olimpia közlekedési, forgalomtechnikai rendszerének megszervezésére.
Az idei Innovációs Tábor első napját Székesfehérváron az Alumíniumipari Múzeumban töltötték a diákok, ahol csapatépítő és jégtörő játékokat követően, megismerhették jobban az Arconic-Köfém Kft. múltját, termékeit, profilját, a mentorok munkakörét és a 3D-s nyomtatást. Végül pedig a nap zárásaként körbevezették a diákokat az Alumíniumipari Múzeumban.

Az Innovációs Tábor második napja a székesfehérvári Hotel Magyar Királyban folytatódott, ahol Horváth Tamás az Arconic-Köfém Kft. Vezérigazgató – helyettese nyitotta meg a rendezvényt. A megnyitót követően a diákok megismerhették teljes részleteiben a rájuk váró feladatot, vagyis a kihívást. Délután a diákoknak lehetőségük volt az Arconic-Köfém Kft. mentoraival együtt dolgozni, és egy mentorálási folyamaton részt venni. A mentorálást követően a prezentációkkal folytatódott a verseny, ahol minden csapat 4 percben előadta az innovatív ötletét, a 4 tagú zsűri előtt.

Bővebben az eseményről itt olvashatnak: http://ejam.hu/arconic-talald-fel-a-jovot/ilyen-volt-talald-fel-a-jovot-2019-innovacios-tabor/

     Kiadó: Junior Achievement Magyarország

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.