2024. április 19. péntek

2019. március 26., kedd 08:44

A Junior Achievement Magyarország közleménye
    Budapest, 2019. március 26., kedd (OS) - 2019. március 21-22-én került megrendezésre, immár 2. alkalommal az Arconic-Köfém Kft. és a Junior Achievement Magyarország közös programja a "Találd fel a jövőt! 2019" Innovációs Tábora

A két napos rendezvényen közel 40 diák gyűlt össze, 4 székesfehérvári szakgimnáziumból, azért, hogy innovatív megoldást találjanak a 2028-as Los Angelesi Olimpia közlekedési, forgalomtechnikai rendszerének megszervezésére.
Az idei Innovációs Tábor első napját Székesfehérváron az Alumíniumipari Múzeumban töltötték a diákok, ahol csapatépítő és jégtörő játékokat követően, megismerhették jobban az Arconic-Köfém Kft. múltját, termékeit, profilját, a mentorok munkakörét és a 3D-s nyomtatást. Végül pedig a nap zárásaként körbevezették a diákokat az Alumíniumipari Múzeumban.

Az Innovációs Tábor második napja a székesfehérvári Hotel Magyar Királyban folytatódott, ahol Horváth Tamás az Arconic-Köfém Kft. Vezérigazgató – helyettese nyitotta meg a rendezvényt. A megnyitót követően a diákok megismerhették teljes részleteiben a rájuk váró feladatot, vagyis a kihívást. Délután a diákoknak lehetőségük volt az Arconic-Köfém Kft. mentoraival együtt dolgozni, és egy mentorálási folyamaton részt venni. A mentorálást követően a prezentációkkal folytatódott a verseny, ahol minden csapat 4 percben előadta az innovatív ötletét, a 4 tagú zsűri előtt.

Bővebben az eseményről itt olvashatnak: http://ejam.hu/arconic-talald-fel-a-jovot/ilyen-volt-talald-fel-a-jovot-2019-innovacios-tabor/

Kiadó: Junior Achievement Magyarország