OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2019. március 26., kedd 15:07

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. március 26., kedd (OS) - Bősz Anett: Kövér László tovább csorbítaná az ellenzéki képviselők jogait

    Bősz Anett, a Liberálisok országgyűlési képviselője élőben közvetítette az Országgyűlés igazságügyi bizottságát, amely Kövér László házelnök indítványát tűzte napirendre az országgyűlési képviselők közintézményekbe való belépési jogával kapcsolatban. Kövér László azután kezdeményezte a bizottság állásfoglalását, hogy Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke levélben kérte a házelnököt arra: indítson eljárást azon ellenzéki képviselők ellen, akik 2019. február 10-én az ÁSZ épülete előtt tüntettek.

Az Országgyűlés igazságügyi bizottsága 8 igen, 4 nem szavazattal elfogadta a bizottsági tájékoztatót, amely feljogosíthatja Kövér László házelnököt arra, hogy tovább korlátozza az ellenzéki képviselők mozgásterét és jogosítványait. Bősz Anett szerint a bizottság döntése arra is feljogosíthatja a házelnököt, hogy az Orbán-kormány újabb pénzbírságokat szabjon ki az ellenzéki képviselőkre.

A Liberálisok képviselője a bizottsági ülés után úgy nyilatkozott: nem ördögtől való dolog az Állami Számvevőszék fölmatricázása, látva, hogy az ÁSZ a Fidesz ostoraként funkcionál, és csak az ellenzéki pártokat képes sanyargatni.
    
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.