OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2019. március 26., kedd 16:30

Az Emmi - Egészségügyért Felelős Államtitkárság közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. március 26., kedd (OS) - "Emberi Jogok és Dohányzásmentes Világ Globális Fórum" címmel rendeztek konferenciát Bukarestben 2019. március 26-án. Hazánkat Prof. Dr. Horváth Ildikó, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára képviselte a rendezvényen.

    A román elnöki hivatal védnökségével, Klaus Werner Ioannis román elnök, Vytenis Andriukaitis az Európai Unió egészségügyért felelős biztosa, Dina Mired jordán hercegnő és további magas rangú vendégek részvételével megrendezett esemény fókuszában többek között a dohányzás-ellenőrzés, a fenntartható fejlődés és az egészséghez való jog kapcsolódásai, az emberi jogok, a dohányzás és a rák kockázatának összefüggései, illetve az Egészségügyi Világszervezet Dohányzás-ellenőrzési Keretegyezményének emberi jogi dimenziói álltak.
Az Emberi Erőforrások Minisztériumának képviseletében Prof. Dr. Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár "Emberi jogok és Dohányzás-ellenőrzés Magyarországon" című előadásában bemutatta az elmúlt években a dohányzás visszaszorítása érdekében tett kulcsfontosságú lépéseket, mint például a közforgalmú közösségi tereken a dohányzás betiltását, az egységes csomagolás bevezetését, az óvodai megelőzési programokat, illetve ezek eredményeit.
    
     Kiadó: Emmi - Egészségügyért Felelős Államtitkárság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.