OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2019. március 26., kedd 17:17

Szanyi Tibor EP-képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. március 26., kedd (OS) - Szanyi Tibor: A nagytőke sajnos még nyerésben van

    Az Európai Parlament mai strasbourgi szavazásán nem csupán a téli/nyári időszámítás 2021-től való eltörléséről döntött, hanem olyan kérdésekről is, amelyek heves tüntetések tárgyai voltak az elmúlt időszakban, mint például az internetes korban érvényesítendő szerzői jogi szabályozásról.

"Szomorúan látom, hogy az EP mai többsége továbbra is a neoliberális megoldásokat pártolja, s állami feladatokat szervez ki a nagy cégek kényére-kedvére. Amint korábban mondtam, a baloldali felfogás nagyon is támogatja, hogy az alkotók méltányos részesedést szerezzenek az általuk létrehozott művek hozamából, ugyanakkor ellenzi, hogy a nagy internetes cégek, platformok gépekkel és mesterséges intelligencia alkalmazásával szűrjék - ráadásul előzetesen - a közreadásra szánt tartalmakat."

Az EP az elmúlt években, hónapokban sok idevágó megoldást mérlegelhetett. A most beterjesztett, konzervatív hangoltságú javaslat legvitatottabb részére adott 317 igen és 312 nem szavazat jól jelzi a megosztottságot, ami nem segíti a konszenzusos szabályozás kialakítását.

     Kiadó: Szanyi Tibor EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.