OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2019. március 28., csütörtök 06:12

A Magyar Iszlám Jogvédő Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. március 28., csütörtök (OS) - Mondjunk közösen nemet a gyűlöletre és a gyűlöletkeltésre!

    A közelmúltban történt megrendítő események kapcsán a MIJE ismét arra szeretné felhívni mindenki figyelmét, hogy –különösen a közelgő európai uniós választásokra és az azzal járó fokozott kampányolásra tekintettel- a gyűlöletre és a gyűlöletkeltésre nemet kell mondanunk!

 A MIJE határozottan és következetesen elítéli a gyűlöletkeltés és a jogtalan erőszak minden formáját, függetlenül attól, hogy az etnikai, vallási vagy politikai színezetet ölt. Legyen szó akár a 2019. március 15-én történt új-zélandi mészárlásról, a néhány nappal későbbi utrechti vérengzésről, vagy az Afrikában zajló etnikai tisztogatásokról, ártatlan emberek haltak meg, és halnak meg nap mint nap, mert kollektív bélyeget sütnek rájuk szélsőséges nézeteket valló egyének, felelőtlen politikusok, uszító vallási vezetők, vagy épp klikkvadász médiumok.

 A vélt vagy valós egyéni, illetve társadalmi félelmekre és problémákra viszont semmilyen megoldást nem nyújt az, ha ezen félelmeket és problémákat egy ellenségnek kikiáltott és önkényesen kreált  címkével ellátott csoporton kérik számon és torolják meg. Akár a zsidó vallást, akár a kereszténységet, akár az iszlámot nézzük, az (Isten előtti) egyéni felelősséget tanítják, ahogyan a modern nemzetállamok jogrendszerei is erre épülnek. Ezen vallások, nemzetek, államok megvédése tehát nem lehetséges az ezek alapját képező elvek megtagadásával.
     Kiadó: Magyar Iszlám Jogvédő Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.