OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2019. március 28., csütörtök 06:12

A Magyar Iszlám Jogvédő Egyesület közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. március 28., csütörtök (OS) - Mondjunk közösen nemet a gyűlöletre és a gyűlöletkeltésre!

    A közösség megvédelmezésére erőszak csak végső esetben vehető igénybe, és akkor sem önbíráskodás formájában. Számos módja van annak, ha valaki a szűkebb vagy tágabb közösségét akarja segíteni: a civil szolgálattól kezdve a fegyveres szolgálatig mindenki megtalálhatja a képességeinek és lehetőségeinek leginkább megfelelő pályát. Az államnak pedig az a feladata, hogy az egyéni boldogulás feltételeit biztosítsa polgárainak, akik ezáltal a közösség érdekeit is előmozdítják. Az egyén és társadalom ilyetén egymásra utaltsága, illetve ennek felismerése a nagy világvallásoktól kezdve az antik gondolkodókon át napjainkig végigkíséri mind a nyugati, mind a keleti (és egyéb) hagyományokat.

A globalizációval pedig megkerülhetetlenné vált, hogy globális problémákra globális megoldást keressünk közösen. Ezen megoldások akadályozása az egész emberiségre végzetes lehet, és naponta szedi áldozatait. A vízlelőhelyekért, a művelhető földekért, a még zöld legelőkért folytatott küzdelem különösen a túlnépesedéssel érintett térségekben érzékelhető, de a klímaváltozás egyik következménye volt részben a máig húzódó szíriai polgárháború, és a jövőben is hasonló konfliktusok eszkalálódása várható.
     Kiadó: Magyar Iszlám Jogvédő Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.