2024. április 20. szombat

2019. március 28., csütörtök 14:20

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2019. március 28., csütörtök (OS) - Horváth Csaba még a tökéletesen is tudna javítani -

Horváth Csaba egy ma reggeli műsorban miután elmondta, hogy a zuglói parkolási rendszer úgy tökéletes, ahogy van, egy váratlan fordulattal elismerte, hogy a valódi megoldást az jelentené – az állítása szerint most is hibátlan rendszerhez képest – ha az egész parkolás átkerülne kerületiből fővárosi hatáskörbe.

Ennek fényében felmerül a kérdés, hogy a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén miért szavazott nemmel az LMP azon előterjesztésének már a napirendre vételénél is, amelyik pont a parkolási rendszer fővárosi hatáskörbe utalását mondta volna ki. Mert ugyan a szavazásnál tartózkodott, de Karácsony Gergely szerdai interjúja óta tudjuk, hogy a tartózkodás a határozott nem egy új formája.

A parkolási maffia addig nem fog megszűnni, amíg a kérdés a kerületekre van bízva. A szabály tehát egyszerű: aki nemmel szavaz arra, hogy fővárosi hatáskörbe kerüljön ez a kérdés, az a parkolási mutyi mellett szavaz.

Gál József,
az LMP fővárosi képviselője

Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

------------------------------------------------------------------