OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2019. március 28., csütörtök 14:41

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) közleménye
    Budapest, 2019. március 28., csütörtök (OS) - VGYKE is tesztelte az M3 metrót  Az M3 metró felújítási munkája lassan a végéhez közeledik. A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete újabb meghívást kapott az M3 metró tesztelésére. Míg korábbi alkalommal a Dózsa György úti állomást teszteltük, most az Árpád-híd és Újpest Városközpont közötti megállókat vizsgáltuk át.

    Fodor Ágnes VGYKE elnöke: egyesületünk a kezdetektől fogva szorosan együttműködik a Budapesti Közlekedési Központtal. Érdekvédelmi szervezetként azon dolgozunk, hogy látássérült sorstársaink egyre több akadálymentesen kialakított helyen tudjanak közlekedni.

Tapasztalati szakértőink kifejezetten a vak és gyengénlátó utasok szempontjából vizsgálták, mennyire biztonságos a közlekedést támogató rendszerek kialakítása. Ezek kipróbálása során kiemelt figyelmet fordítottak a taktilis vezetősávokra és a veszélyre figyelmeztető jelzések kialakítására és megfelelőségére. Az ilyen jelzések segítik majd a tájékozódást a bejáratoknál és a peronokon.

További információ: http://www.vgyke.com/hir/dozsa-gyorgy-uti-metrobejaras/

VGYKE
Sajtóiroda

     Kiadó: Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE)

------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.