OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2019. március 31., vasárnap 15:54

A Párbeszéd közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. március 31., vasárnap (OS) - Tarlós István megint kiszolgálta a fideszes gazdasági érdekeket,közben lemondott több tízezer budapestiről

    Indokolt volt a nagy felhajtás a 3-as metró "felújított" szakaszának átadásán szombaton. Nem csak azért, mert rengeteg budapesti az adóforintjai mellett sok-sok kényelmetlenséggel is fizetett ezért, hanem mert ez a beruházás tényleg az egész Tarlós-éra szimbóluma. Tarlós István főpolgármesterségének egyik legnagyobb vállalkozása, valójában az egyetlen beruházás, ami a budapestiek hétköznapjait szolgálná. Ezért tartom különösen szomorúnak, hogy ez a felújításnak nevezett tatarozás olyan lett, mint Tarlós főpolgármesterségének kilenc éve: fércmunka. Fércmunka, amit megint csak a fideszes oligarchákhoz köthető cégek végeztek el. Fércmunka, amit orosz gazdasági érdekekhez szabtak. Fércmunka, mert bár nagyon drága, mégis elavult. Az egész felújítás olyan korszerűtlen megoldásokat alkalmaz, amelyek felett már eljárt az idő. Pont mint a Tarlós-éra felett.
Ez a beruházás annak minden kényelmetlensége ellenére drágább lett, mint a hasonló méretű bécsi metrófelújítás. Hogy miért, arra Tarlós Istvánnak felelnie kell. És szembe kell néznie a beruházás négy nagy hibájával is:
•    Nincs vonalhosszabbítás, miközben az északi hosszabbítást már a metró átadásakor megígérték a budapestieknek.  
•    A metró nem járhat sűrűbben, nem használhatják a korábbinál többen.
•    Nincsenek új kijáratok, miközben egy-egy jól elhelyezett metrókijárat gyakorlatilag egy új megállóval érhetne fel.
    
     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.