OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2019. április 10., szerda 14:01

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. április 10., szerda (OS) - Tömeges felmondások a közszférában - azonnali illetményalap növelésre van szükség

        Az új közszolgálati rabszolgatörvény miatt tömegesek a felmondások a közszférában. Az LMP álláspontja szerint a helyzet egyértelmű: ma nem a Fidesz védi meg a magyar munkavállalókat, hanem a Fidesztől kell őket megvédeni. Követeljük a köztisztviselői illetményalap 60.000 Ft-ra történő emelését, az erről szóló törvényjavaslatunkat újból benyújtjuk az Országgyűlés elé.
     Az LMP álláspontja szerint a közszolgálati feladatok színvonalas ellátásához, a közjó érvényre juttatásához megfizetett, megbecsült dolgozókra van szükség. Az önkormányzati hivatalban dolgozók ügye ráadásul önmagán túlmutat: béreik alacsonyan tartása az önkormányzati hivatalok, kormányhivatalok kiürülését, bezárását vonja maga után, ami pedig a vidéki települések halálos ítéletével ér fel.

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.