OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2019. április 10., szerda 15:22

A rák ellen az emberért a holnapért! Társadalmi Alapítvány közleménye
    Budapest, 2019. április 10., szerda (OS) - Könnyek helyett... tarts velünk szűrőprogramunk! A Nemzeti Rákellenes Nap tiszteletére a daganatos betegségeket megelőző szűrések népszerűsítésére áprilisban és májusban öthelyszínes egészségnapot szervezünk.

        A programsorozathoz a Nemzeti Népegészségügyi Központ Egészséges Magyarország feliratú szűrőbuszát biztosítja a szájüregi- és bőrrák szűréseinkhez.
     A szűrőszombatok szervezésével célunk, hogy minél többen felismerjék a rákbetegség megelőzésének lehetőségeit. A Könnyek helyett... tarts velünk! esemény védnökei polgármesterek, támogatják a megrendezést szakmai partnerek és a média. Kiemelt együttműködő partnereink között van idén a Semmelweis Egyetem Fogorvosi Kara, az Aszódi Fiúnevelő Intézet, a Vöröskereszt Gyöngyösi Területi képviselete, a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat, a Zuglói Egészségügyi Szolgálat, a Zuglói Egészségfejlesztési Iroda, a Pécsi Egyetem Orvosi Népegészségtani Intézete. A Dental Press egyszer-használatos fogászati eszközökkel támogatja a szűréseket.
     Aszódon indul a programsorozat, Csepelen, Gyöngyösön, Zuglóban, Pécsen várjuk a lakosságot. A szájüregi- és bőrrákszűrés mellett életmódtanácsokkal, reformétel-kóstolóval várunk minden egészségtudatos életigenlőt. Meghívásunkra Gundel Takács Gábor közvetíti a 11. Rákellenes futás céleseményét Aszódon, míg Csepelen Növényi Norbert hirdeti velünk a rákellenes szűrések fontosságát.

További információk a www.rakellen.hu  és a www.eletigenlok.hu médiaportálon találhatók.

     Kiadó: A rák ellen az emberért a holnapért! Társadalmi Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.