OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2019. április 10., szerda 15:29

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. április 10., szerda (OS) - Folytatjuk az ország megtisztítását

    A szemetelés megelőzésére, a hosszú távú megoldás érdekében a kormány átfogó programot dolgoz ki, az illegális szemétlerakók kérdésében azonban gyors megoldásokra van szükség. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium ezért 240 millió forinttal támogatja az önkormányzatokat az illegális hulladéklerakók felszámolásában. A most lezárult pályázattal 94 település környezete tisztulhat meg.

A kormány stratégiai célja, hogy 2030-ra Magyarország ott legyen az Európai Unió öt legjobb országa között, ahol a legjobb élni, lakni és dolgozni. Ehhez elengedhetetlen, hogy tiszta országunk legyen, ennek eléréséhez a köztisztaság megóvása elsődleges feladat. Az ITM ezért az illegális hulladéklerakók felszámolását prioritásnak tartja, a hulladék keletkezésének megelőzését a fenntarthatóság egyik kulcsfontosságú elemének tekinti.

A minisztérium 2018 végén pályázatot írt ki az önkormányzatok számára "Az illegális hulladéklerakók felszámolása" címen, ezzel is segítve az önkormányzatok hulladékgazdálkodással, elhagyott hulladékok kezelésével kapcsolatos munkáját. A pályázat célja a közterületen fellelhető, illegálisan lerakott, elhagyott hulladék felszámolásának (elszállításának és kezelésének) elősegítése.

     Kiadó: Innovációs és Technológiai Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.